„200 paczek dla Seniorów”

Szanowni Państwo,

Fundacja „Prometeusz dla Seniorów” imienia Książąt Marii i Włodzimierza Czetwertyńskich od wielu lat wspiera ludzi starszych, biednych, chorych i samotnych – tych, których los doświadcza najciężej. Pomagamy już około dwustu Podopiecznym, wykupując dla wielu z nich lekarstwa, opłacając rachunki za czynsz i media, ale i w codziennych zakupach żywności. 700-800 złotych emerytury lub renty nie zabezpiecza dziś podstawowych potrzeb wielu starszych osób, a system wsparcia w Polsce kuleje.

Zbliżają się Święta Bożego Narodzenia. To czas kiedy nikt nie powinien być samotny, ani nikomu nie powinno niczego zabraknąć dlatego zachęcam Państwa gorąco do wzięcia udziału w organizowanej przez Fundację akcji „200 paczek dla Seniorów”. Każda, nawet najmniejsza, pomoc jest cenna. Zbieramy żywność suchą, z długim terminem przydatności, ale i kawę, herbatę, kaszę, ryż, makaron, gotowe dania, konserwy mięsne i rybne, owoce i warzywa konserwowe, słodycze, drobne kosmetyki i chemię gospodarczą. Większość upominków zostanie wręczona Podopiecznym Fundacji w trakcie spotkania wigilijnego. Nieobecnym, osobom chorym i leżącym, wolontariusze zawiozą Państwa prezenty bezpośrednio do domów.

Przygotowane, spakowane w wytrzymałą torbę prezentową, paczki prosimy dostarczyć do siedziby Fundacji do 11 grudnia.
Fundacja „Prometeusz dla Seniorów”
ul. Belwederska 26/30
00-585 Warszawa
W razie pytań, prosimy o kontakt z biurem Fundacji: nr tel. (22) 851-01-51 lub e-mail: prometeusz_dla_seniorów@wp.pl