Pomoc Podopiecznym Fundacji

Od początku istnienia Fundacja udziela wsparcia seniorom, którzy znaleźli się w bardzo trudnej sytuacji materialnej, nie mając środków finansowych na pokrycie podstawowych potrzeb życiowych.

W 2011 r. wydaliśmy na różnego rodzaju potrzeby naszych podopiecznych ponad 27 tys. zł, w tym 9 tys. zł na akcję przygotowania paczek żywnościowych na święta.

W 2012 r. wydaliśmy w sumie prawie 58 tys. zł, w tym na przygotowanie paczek świątecznych na Wielkanoc oraz tradycyjnej wigilii i paczek na Boże Narodzenie ponad 7,5 tys. zł.

W 2013 roku po raz kolejny wydatki na pomoc dla naszych Podopiecznych zwiększyły się. W sumie wydaliśmy ponad 68,5 tys. zł. Z tej kwoty na akcje świąteczne Fundacja przeznaczyła ponad 3,6 tys. zł (Wielkanoc) oraz ponad 6 tys. zł (Boże Narodzenie).

W 2014 roku całkowita kwota przeznaczona na pomoc naszym Podopiecznym wyniosła ponad 48 tys. zł. Dodatkowo na akcje świąteczne z okazji Wielkanocy oraz Bożego Narodzenia wydaliśmy razem ok. 9 tys. zł.

W 2015 roku nasza Fundacja przeznaczyła na pomoc Podopiecznym w sumie ponad 83 tys. zł! A na organizację Świąt Wielkanocnych oraz Świąt Bożego Narodzenia łącznie kolejne 7 tys. zł.

W 2016 roku najwięcej zgromadzonych środków przeznaczyliśmy na wykup lekarstw dla naszych Podopiecznych. W sumie to ponad 61 tys. zł. Łącznie zrealizowaliśmy recepty aż 455 razy!

Ponad 43 tys. zł wydaliśmy na opłaty czynszu oraz innych świadczeń, takich jak gaz czy elektryczność. W sumie zapłaciliśmy ponad 370 rachunków, na pokrycie których nie było stać naszych Podopiecznych.

Trzecia kategoria pomocy, na którą wydaliśmy ponad 7 tys. zł to inne wydatki m. in. na żywność czy pomoc w innej formie lub na inny cel niż zazwyczaj.

Akcje świąteczne kosztowały Fundację w 2016 roku w sumie prawie 12 tys. zł. Już po raz kolejny dodatkowo otrzymaliśmy sporą część produktów żywnościowych od firmy INDYKPOL S.A. oraz ze zbiórek, zorganizowanych przez naszych kochanych sympatyków. Naszą pomocą w formie paczek świątecznych obdarzyliśmy około 200 osób, wśród których ok. 170 osób to nasi Podopieczni.

2016 rok był absolutnie rekordowy jeżeli chodzi o pomoc potrzebującym seniorom. Wszystkie wydatki pochłonęły bowiem prawie 124 tys. zł.!

To dzięki Wam, Drodzy Darczyńcy, nasza Fundacja mogła wydatnie poszerzyć skalę i zakres pomocy udzielanej seniorom znajdującym się w bardzo trudnej sytuacji życiowej.

DZIĘKUJEMY ZA JUŻ I…PROSIMY O JESZCZE 1%